0

Range Rover Velar

Land Rover creëerde in 1970 het segment van luxe SUV’s met de lancering van de originele Range Rover. Bijna een halve eeuw later zet Land Rover de innovatiedrang door met de introductie van het vierde lid van de Range Rover-familie: de Velar. De onthulling vindt plaats op 1 maart 2017.

Het nieuwe familielid

De Velar oogt verfijnd voor elke gelegenheid, is zoals we gewend zijn voor alle soorten terrein en maakt gebruik van unieke, duurzame materialen en geavanceerde technologie. Hoe deze niet concrete beschrijving zich gaat uiten is nog niet duidelijk. Hier moeten we nog even geduldig op wachten.

De Land Rover Chief Design Officier, Gerry McGovern, had het volgende te zeggen over het nieuwe familielid: “We noemen de Velar de avant-garde Range Rover. Het brengt een nieuwe dimensie van glamour, moderniteit en elegantie aan het merk. De Range Rover Velar verandert alles”.

Afkomst

De naam Velar (spreek uit als vel-ar) dateert uit de jaren ’60 van de vorige eeuw toen de eerste Range Rover-prototypes werden gebouwd: de pioniers van het luxe SUV-segment. Toen de ontwikkelingsengineers de ware identiteit van de 26 prototypes van de Range Rover wilden verbergen, kozen ze voor de naam Velar, afgeleid van het Latijnse velare dat ‘sluieren’ of ‘bedekken’ betekent.

Meer details van de Range Rover Velar maakt Land Rover op 1 maart 2017 bekend. Uiteraard volgen de volledige details op ons blog!

 

 

Post comments

Leave A Reply

Your email address will not be published.