0

De volvo xc60, het nieuwe kind van volvo

Volvo is de productie gestart van de volledig nieuwe Volvo XC60. Het eerste exemplaar reed vandaag in de Zweedse Volvo-fabriek van de lopende band. Het betreft een XC60 T5 Inscription AWD in de kleur ‘Crystal White’. Wij nemen samen met jou een kijkje in de keuken van de nieuwe XC60. 

De Volvo XC60 is sinds de introductie negen jaar geleden opgeklommen tot de meest succesvolle auto in zijn klasse. Wereldwijd heeft Volvo Cars er één miljoen exemplaren van verkocht. Een getal waar je u tegen zegt. De XC60 neemt 30 procent van Volvo’s wereldwijde verkopen voor zijn rekening. De Volvo XC60 is na de 90-serie het vierde model dat op Volvo’s Scalable Product Architecture-platform (SPA) staat.

De aanwezigheid van techniek

De nieuwe Volvo XC60 beweert een van de veiligste auto’s op de weg te zijn. Waarom? ze hebben de XC60 uitgerust met innovatieve technologie. Steer Assist is toegevoegd aan het actieve veiligheidssysteem City Safety. Zo ook het actieve veiligheidssysteem Oncoming Lane Mitigation. Dit maakt gebruik van stuurassistentie om een aanrijding met een voertuig op de tegemoetkomende rijbaan te voorkomen. Hetzelfde doet het Blind Spot Information System (BLIS), maar dan voor in de dode hoek. De XC60 is optioneel leverbaar met Pilot Assist, Volvo’s rijmodus die desgewenst het sturen, accelereren en remmen overneemt van de bestuurder. Het systeem functioneert tot een snelheid van 130 km/uur. Bij hogere snelheden moet je toch echt zelf rijden. Het topmodel van de XC60 is uitgerust met de T8 Twin Engine plug-in hybride benzinemotor met een gecombineerd vermogen van 407 pk. De acceleratie vanuit stilstand naar 100 km/uur bedraagt 5,3 seconden. 

Leuke extra’s

Het is niet alleen de techniek waar Volvo ons mee plat gooit. In de XC60 maken ze gebruik van Het nieuwe CleanZone-klimaatsysteem. Dit systeem met vier zones verwijdert schadelijke stoffen uit de buitenlucht om het interieur te voorzien van schone, frisse lucht. En zowel het infotainment- en connectiviteitssysteem Volvo Sensus Connect als de Volvo On Call-app is gebruiksvriendelijker gemaakt. Net als in de Volvo 90-serie behoort smartphone-integratie met Apple CarPlay en Android Auto tot de mogelijkheden.

Houd ons blog in de gaten als je de voortgang van deze nieuwe XC60 in de gaten wilt houden. Zodra alle kenmerken van de nieuwe Volvo bekend zijn, lees je het hier.

 

 

Post comments

Leave A Reply

Your email address will not be published.