0

Bedrijfswagen leasen met financial lease

Een bedrijfswagen leasen met financial lease, welke voordelen brengt dat met zich mee? We leggen graag uit wat de voordelen van financial lease zijn en hoe je binnenkort al in een bedrijfswagen kunt rijden. 

Waarom leasen?

Het leasen van een bedrijfswagen heeft enkele grote voordelen. Het grootste voordeel is dat je niet in één keer het volledige aankoopbedrag hoeft te voldoen. Hierdoor houd je de beschikking over je geld. Bij financial lease betaal je in de meeste gevallen alleen de btw vooraf. De betaalde btw vorder je bij de eerstvolgende aanslag omzetbelasting terug. Ook kun je ervoor kiezen om nog een aanbetaling te doen. Met financial lease houd je beschikking over liquiditeit, die je anders in één keer zou voldoen. Hierdoor houd je meer geld over, dat je kunt gebruiken om je bedrijf te laten groeien.

Voordelen van financial lease

Naast dat je niet het volledige bedrag in één keer hoeft te betalen, heeft financial lease nog meer voordelen. Zo ben jij bijvoorbeeld meteen de economisch eigenaar van de auto, wat ervoor zorgt dat je ook meteen aanspraak kunt maken op alle bijkomende voordelen, zoals investeringsaftrek. Ook de betaalde kredietvergoeding kun je van de winst aftrekken, aangezien het bij financial lease om een zakelijke investering gaat.

Naast de fiscale voordelen, zijn er ook nog gebruiksvoordelen. Aangezien de auto van jou is, heb je geen beperkingen. Dit houdt in:

  • Geen beperking in te rijden kilometers
  • Geen beperking in keuze van autobedrijven
  • Geen beperking in onderhoud: je kiest zelf waar, wanneer en hoe je de auto laat onderhouden
  • Geen beperking in verzekeringen: jij bepaalt waar je de auto verzekert


Doordat je alles in eigen beheer hebt en houdt, kun je geld besparen. Zeker op het gebied van autoverzekeringen zijn besparingen mogelijk, helemaal als je veel schadevrije jaren hebt. Doordat je economisch eigenaar bent van de auto, blijven schadevrije jaren behouden en bouw je deze verder op.

Meer informatie over het leasen van een bedrijfswagen?

Heb je nog vragen of wil je meer informatie ontvangen over financial lease? Neem dan vandaag nog contact met ons op via 030-267 99 93. Onze medewerkers beantwoorden je vragen graag.

 


Post comments

Leave A Reply

Your email address will not be published.