0

Autotrends van 2018

De autobranche is één van de snelst veranderende markt. Autofabrikanten zijn constant bezig met innovatie, en de technologische vooruitgang raast op een hoog tempo door. Wat staat ons de komende jaren te wachten op het gebied van automotive? En wat voor invloed gaat dat hebben op de leasemarkt?

Zelfrijdende auto's

Ze zijn nog niet verkrijgbaar, maar lang zal het zeker niet duren. De ontwikkelingen op het gebied van zelfrijdende auto's gaan razendsnel. Men denkt vaak dat dit voornamelijk in Amerika, en nog specifieker Silicon Valley, gebeurt. Ook in Nederland zijn we al hard op weg om zelfrijdende auto’s mogelijk te maken. De meeste nieuwe (concept) auto’s beschikken al over de mogelijkheid om volledig zelfstandig te rijden. Dit zijn allemaal testauto's, dus moet er (nog) wel een fysiek persoon in de auto aanwezig zijn. Op het gebied van wetgeving zijn we in Nederland al redelijk ver met het toestaan van zelfrijdende auto's, zo wordt er al volop getest met zelfrijdende vrachtwagens. Vooralsnog met chauffeurs in de cabine. Ook de nieuwste automodellen beschikken over mogelijkheden om deels zelfstandig te rijden. De innovaties gaan dus heel snel. Deze opties mogen alleen nog niet gebruikt worden op de openbare weg, omdat er nog verder getest moet worden. Wel kunnen we de komende jaren al profiteren van de voordelen die gebaseerd zijn op deze technieken. Denk aan automatisch afremmen en lane-control, waardoor de auto binnen de banen blijft.

Wil jij graag zo een moderne auto leasen? Kijk dan in onze voorraad, waarin we de nieuwste modellen voor jou op een rijtje hebben gezet.

Zeker voor zakelijke leaserijders zijn zelfrijdende auto's interessant. Als het eenmaal zover is dat we volledig op de voertuigen kunnen vertrouwen en niet meer op de weg hoeven te letten, kunnen we onze reistijd productief gaan gebruiken. Ideaal om alvast wat werk te verzetten. Hier zullen we tegen die tijd dan ook veel aandacht aan besteden.

Big data en sensoren

Meten is weten, en autofabrikanten willen graag alles weten. In nieuwe auto's zitten dan ook tal van sensoren ingebouwd. Deze sensoren verkrijgen informatie over de auto en de bestuurder. De auto stelt zich af op het rijgedrag van de bestuurder, wat zorgt voor een betere rijervaring. Een andere mogelijkheid is het herkennen van slaperigheid bij een bestuurder. De auto reageert hierop door een signaal af te geven om de bestuurder wakker te houden.
Ook de ontwikkeling van nieuwe modellen is een reden voor automerken om data te verzamelen. Als zij inzicht hebben in hoe de bestuurders en passagiers de auto het meest gebruiken, houden ze daar rekening mee bij de ontwikkeling van nieuwe modellen.

Crossover voertuigen

Gezien de huidige ontwikkelingen omtrent de populaire modellen ervaren we dat het crossover segment steeds meer gewenst is bij ondernemers. Deze modellen zijn op de toekomst gericht, een echte trend in 2018. Ondernemers ervaren de ruimte van een SUV maar de compactheid van een sedan. 

Ben je op zoek naar een grote auto? Dan is een SUV waarschijnlijk het eerste waar je aan denkt. SUV's zijn over het algemeen de grootste modellen van autofabrikanten (met uitzondering van bedrijfswagens uiteraard). Bekijk direct onze SUV voorraad.

Niet iedereen vindt een SUV even prettig. Ze zijn bijvoorbeeld niet ideaal met parkeren in het centrum, voor ondernemers in de grote steden is dit niet praktisch. Hier is iets op bedacht: de cross-over. Door een combinatie te maken van een SUV en een sedan, sluit dit model een stuk beter aan bij de wensen van de 'grote-auto-rijder'. De cross-over modellen zijn een groot succes. Afgelopen jaar zijn er maar liefst 6 miljoen exemplaren van verkocht. Natuurlijk hebben wij ook verschillende crossovers in onze voorraad, deze kun je ook in de SUV voorraad vinden.

Aangezien de ontwikkelingen zo snel gaan, verwachten we de komende jaren nog veel meer innovaties. Wij kunnen in ieder geval niet wachten.

Heb jij vragen over een specifieke auto of wil je graag meer weten? Neem dan contact met ons op. Onze adviseurs helpen je graag op weg.

 

 

Post comments

Leave A Reply

Your email address will not be published.