0

Vergelijking audi a6 bmw 5 serie

Wil je gaan leasen en heb je moeite met kiezen tussen een Audi A6 en een BMW 5 Serie? Dan is het goed om beide leaseauto’s te vergelijken zodat jij de juiste keuze maakt die bij de onderneming past.

Wat voor auto’s zijn het?

De Audi A6 en BMW 5 Serie vallen allebei onder de categorie ‘hogere middenklasse’, ook bekend als het ‘executive’ segment. Zowel de Audi A6 als BMW 5 Serie zijn verkrijgbaar als sedan en stationwagen. De stationwagen heeft het voordeel dat er meer ruimte in de kofferbak is, handig als de auto gebruikt wordt om veel bagage te vervoeren. Beide modellen beschikken over krachtige motoren, die zowel in benzine als diesel te verkrijgen zijn.

De Audi A6

Audi a6

De Audi A6 stamt af van de Audi 100. In 1994 volgde de Audi A6 de oudere Audi 100 C4 op. Dit jaar is de vijfde generatie van de Audi A6 gepresenteerd, die vanaf nu hetzelfde onderstel krijgt als de Audi A7 en Audi A8. Ook het interieur van de Audi A6 is grotendeels overgenomen van de A7 en A8, waarmee Audi de topmodellen in één lijn doortrekt. Het meest opvallende zijn de twee grote schermen in de middenconsole. Hierdoor zijn het aantal fysieke knoppen in de Audi A6 flink gereduceerd. Dankzij de schermen kun je de auto volledig naar eigen wensen instellen en deze persoonlijke instellingen opslaan. Dit kan tot wel 7 bestuurders!


In bovenstaande video zie je de nieuwe Audi A6 (2018), waarin de designer uitlegt geeft over specifieke designkeuzes.

Motoren (benzine en diesel)

Een opvallend punt aan de nieuwe Audi A6 is dat deze nog maar met twee motoren leverbaar is, een 3.0 TFSI benzine en een 3.0 TDI diesel. Het is niet gek dat een auto in eerste instantie met weinig verschillende motoren leverbaar is. Hier zullen in de loop der jaren zeker nog motoren bijkomen. Beide motoren zijn begrensd op 250 km/u. In beide varianten wordt de auto mild-hybride afgeleverd. Dit wil zeggen dat er een elektrisch systeem van 48v aan boord is, en een kleine elektrische motor ondersteunt bij zaken als remmen en het start/stop-systeem.

De Audi A6 leasen

De 2018 versie van de Audi A6 is bij ons te leasen. Neem hiervoor een kijkje in onze voorraad. Ook eerdere varianten van de Audi A6 zijn bij ons te leasen. Dit kan al vanaf €232,- per maand.

De BMW 5 Serie

Bmw 5 serie

Ook de BMW 5 Serie is te verkrijgen in sedan en stationwagen (Touring) uitvoeringen. De laatste generatie van de BMW 5 Serie stamt uit 2016. De BMW 5 Serie uit 2016 verschilt flink met zijn voorganger, zowel qua uiterlijk als techiek. Deze auto beschikt over een duidelijk en groot scherm met touchscreen, waarmee alles eenvoudig in te stellen is. Naast het touchscreen is het mogelijk om verschillende functies aan te sturen door middel van handbewegingen. 

In bovenstaande video zie je een review van het nieuwste model van de BMW 5 Serie (2016) door Autoweek.

BMW heeft in de nieuwste generatie ook geïnvesteerd in autonoom rijden, ideaal als je veel in de file staat. De auto navigeert je daar automatisch doorheen. Dit maakt lange ritten een stuk comfortabeler.

BMW geeft zelf aan dat de auto vooral gericht is op zakenmensen en ondernemers. We zien dat ook terug aan de functionaliteiten en de mate van comfort. Hiermee is de BMW 5 Serie een ideale leaseauto, zeker omdat je er representatief mee naar klanten kunt, zonder in te leveren op luxe en comfort. Volgens BMW is de 5 Serie bedoeld om “nieuwe maatstaven te vestigen”. Of dat gelukt is? Beoordeel het zelf door het maken van een proefrit.

Motoren (benzine en diesel)

De BMW 5 Serie is met verschillende motoren leverbaar, zowel in diesel als benzine variant. Afgelopen jaar zijn daar ook weer nieuwe motoren aan toegevoegd, met name diesels. In onze voorraad hebben we verschillende uitvoeringen staan.

De BMW 5 Serie leasen

Ook de BMW 5 Serie is bij ons te leasen. Dit kan al vanaf €225,- per maand.

De grote verschillen tussen de Audi A6 en de BMW 5-Serie
De Audi A6 en BMW 5 serie verschillen op verschillende vlakken van elkaar, zowel qua techniek als uiterlijk. Welke auto mooier is, kunnen wij voor jou niet invullen, dat is een kwestie van smaak. Qua techniek en motoren doen de auto’s niet voor elkaar onder. De BMW 5 geeft meer keuze qua motoren, de Audi A6 is iets sneller en heeft meer ruimte in de kofferbak. Zowel de Audi A6 als de BMW 5 Serie beschikken over veel functionaliteiten en handige bedieningsmogelijkheden.

Een auto als de Audi A6 vergelijken met een model als de BMW 5 Serie is eigenlijk bijna onmogelijk. Beide auto’s behoren tot het hogere segment en zijn zeer geschikt als leaseauto voor ondernemers. We raden aan om beide auto’s te overwegen en een proefrit in te plannen voor beide modellen. Alleen dan kun je de verschillen echt waarnemen en een weloverwogen keuze maken.

Vragen over leasen

Weet je al of je voor de Audi A6 of de BMW 5 Serie gaat, maar heb je nog andere vragen? Of ben je nog aan het twijfelen tussen de verschillende modellen? Neem dan vandaag nog contact met ons op. We beantwoorden je vragen over leasen graag. Je kunt ons zes dagen per week bereiken op 030-2679993 of via het contactformulier.

 

 

Post comments

Leave A Reply

Your email address will not be published.