0

Vergelijking audi a3 en volkswagen golf

Ben je op zoek naar een leaseauto maar niet zeker welke van deze twee leaseauto’s het beste bij je past? Dan is het verstandig om de Audi A3 en Volkswagen Golf goed met elkaar te vergelijken. Beide auto’s zijn namelijk geschikt voor ondernemers, dus een goede afweging maken is belangrijk.

Welke auto’s vergelijken we?

Zowel de Audi A3 als de Volkswagen Golf zijn populaire leaseauto’s voor ondernemers. Beide modellen zijn in meerdere uitvoeringen verkrijgbaar om beter aan de uiteenlopende wensen van de ondernemer te voldoen. Van sportieve cabriolet tot highline business model: er zit altijd wel iets geschikts tussen.

De Audi A3

audi a3

In 1996 kwam de Audi A3 voor het eerst op de markt als instapmodel. Vele jaren en vele upgrades later is daar niks meer van te merken: de A3 ademt luxe en comfort. Waar je vroeger een collectie wijzerplaten vond, is tegenwoordig een virtual cockpit te zien. De tapedeck is vervangen door bluetooth en de knoppen door een touchscreen. Alles om de rijervaring zo comfortabel mogelijk te maken.

Ook veiligheid speelt een grote rol bij deze wijzigingen. De Audi A3 wordt standaard geleverd met pre-sense: software die ervoor zorgt dat de auto automatisch stopt als er onverwacht een obstakel de weg op komt. Daarnaast heeft Audi ingezet op autonoom rijden. Hiermee houdt de auto zelf de juiste afstand op de voorganger en blijft hij netjes binnen de lijnen. 

Verschillende modellen

Qua uiterlijk heeft de Audi A3 drie aparte uitvoeringen. De sportback, de limousine en de cabriolet. De opties voor de hardware is waar het echt interessant wordt. Naast de standaard keuzes tussen benzine of diesel, kan je ook kiezen om een hybride versie te leasen. Zeker als je vaak in de stad rijdt is dit voordeliger, en het is ook nog eens beter voor het milieu!

De Audi A3 leasen

Overtuigd? FinancialLease.nl heeft meerdere Audi A3 occasions beschikbaar.

De Volkswagen Golf

volkswagen golf

In 1974 kwam de Volkswagen Golf voor het eerst op de markt. Sindsdien is deze auto één van de bekendste die je op de Nederlandse wegen tegen kunt komen. De Golf is zelfs de best verkochte Volkswagen ooit. Dat gebeurt natuurlijk niet zomaar. Ondanks het feit dat de originele Golf uit de jaren 70 komt, is de huidige versie absoluut niet ouderwets te noemen. Van het touchscreen in de middenconsole tot de spraakbesturing en gesture control: de Volkswagen Golf beschikt over alle nieuwste technologie.

De verschillende uitvoeringen

De Golf heeft modellen variërend van standaard tot business. Naast de kleinere extra’s als verwarmde stoelen, zit dit verschil vooral in het type motor. Bij Volkswagen kun je kiezen voor een hybride motor, of zelfs voor een 100% elektrische variant. Dan ben je volledig verlost van de zorgen om stijgende brandstofprijzen. Lekker rijden en lekker besparen.

De Volkswagen Golf leasen

Ga jij voor de Volkswagen Golf? Kijk dan snel in ons uitgebreide Volkswagen Golf assortiment.

De grootste verschillen tussen de A3 en de Golf

Audi staat in het algemeen bekend als de luxere versie van Volkswagen. Dat is zeker niet zonder reden. De A3 is met de virtual cockpit en uitgebreide media opties volledig aan de bestuurder aan te passen. Koppel dat met het autonoom rijden en dan wordt de A3 al snel een ideale ondernemersauto. In ieder geval als het op comfort aankomt. Er hangt natuurlijk wel een prijskaartje aan zulke kwaliteit. Daarnaast is er bij de Volkswagen Golf de mogelijkheid om volledig elektrisch te rijden, wat bij Audi (nog) niet kan. De Golf is dus de meest voordelige, groenste optie terwijl de A3 steeds meer ingericht wordt om de rit zo comfortabel mogelijk te maken. 

Vragen over financial lease?

Twijfel je toch nog of zijn er andere vragen rondom het leasen van een auto? Neem gerust even contact met ons op. Wij zijn zes dagen per week bereikbaar op 030-2679993 of via het contactformulier.

 

 

Post comments

Leave A Reply

Your email address will not be published.