0

Audi a3 Sportback g-tron pakt duurtest record

Al sinds 1986 voert Auto Bild duurtesten uit. Dit houdt in dat zij met de meest uiteenlopende auto’s 100.000 kilometer rijden om erachter te komen waar de gebreken en de eventuele slijtage zit. Dit hebben zij al voor 246 auto’s succesvol gedaan. Audi heeft nu met de A3 Sportback g-tron de hoogste notering ooit behaald en bewijst dat een auto op aardgas (CNG) een serieuze optie is ten opzichte van een auto op benzine of diesel.

De Audi A3 Sportback g-tron

De Audi A3 Sportback g-tron heeft een 110 pk sterke 1.4 TFSI-motor die rijdt op aardgas en benzine. De auto rijdt standaard op CNG. Zodra de tank bijna op is, schakelt de auto automatisch over naar rijden op benzine. Het aardgas zit in twee tanks onder de bagageruimte opgeslagen. Doordat het aardgas in smalle tanks zit, neemt dit bijna geen ruimte in beslag. Je kan in totaal 300 km rijden op deze gastanks. Met de benzinemotor komt het totale actieradius op ruim 1.200 kilometer.

Rijden op CNG

Voor veel mensen is CNG nog vrij onbekend, maar er zitten enorm veel voordelen aan. Naast dat CNG stiller is, is het ook een stuk schoner dan benzine of diesel. De CO2-uitstoot is tot 80% lager en ook de uitstoot van stikstof en fijnstof is minder. Misschien nog wel een belangrijker voordeel van rijden op CNG: het is een stuk voordeliger. CNG kost een stuk minder om te tanken en in de gemeente Leeuwarden en Rotterdam kun je ook nog aanschafsubsidie krijgen. Tanken neemt net zoveel tijd in beslag als het tanken van benzine of diesel. Het aantal tankstations waar CNG kan worden getankt groeit gestaag.Er is inmiddels landelijke dekking.

Interesse? Neem een kijkje in ons aanbod CNG auto’s of neem contact op met onze deskundige lease adviseurs!

 

 

Post comments

Leave A Reply

Your email address will not be published.