030 - 267 99 93 Of chat via WhatsApp
Ma t/m vrij 8:30-18:00 Za 10:00-17:00

Als starter een auto leasen?

Tips voor ondernemers 2017 dinsdag 28 februari 2017 om 11:00 uur
Zodra je bent ingeschreven bij de Kamer van Koophandel komt er veel op je af. Ineens ben je een ondernemer en kan je eindelijk werk maken van jouw droom. Meestal heb je hier ook een auto of bestelwagen voor nodig, maar hoe schaf je deze aan zonder een grote investering te doen? Er zijn verschillende leasevormen in Nederland die jouw in deze behoefte kunnen voorzien. Wij informeren jou graag over de diverse lease methodes.

Operational lease

We beginnen met de meest bekende leasevorm in Nederland, ook wel bekend als het langdurig huren van een auto. Een groot voordeel van operationeel leasen is dat je geen omkijken meer hebt naar het onderhoud en de verzekering van je nieuwe leaseauto. Je wordt als starter volledig ontzorgd en hoeft alleen nog na te denken over het tanken. Toch heeft operationele lease een aantal nadelen. Zo heb je te maken met een kilometrage beperking, waardoor als eigen baas wellicht niet zo vrij kunt zijn zoals je zou willen. Mocht je bijvoorbeeld meer dan 20.000 kilometer per jaar rijden, dan lopen de kosten voor het gebruik van de auto aardig op. Nog een nadeel van operationeel leasen is dat jouw nieuwe bedrijfsauto geen eigendom is van jou of van je onderneming. Dit betekent dat je deze niet kunt opnemen op de balans, waardoor je ook geen belasting kunt terugvorderen. Zodra het lease contract ten einde komt, dien je de auto over te kopen van de leasemaatschappij voordat het jouw eigendom kan worden. 


Short lease

Wil je iets meer flexibiliteit als startende ondernemer? Dan behoort short lease ook tot de mogelijkheden voor jouw nieuwe bedrijfsauto. De naam zelf zegt het al: het gaat om een verkorte lease periode, waarbij je vrij bent om het contract per maand op te zeggen. Echter profiteer je wel van de voordelen van een lease auto, zoals bijvoorbeeld bij operational lease. Short lease wordt gezien als tijdelijke oplossing voor het gebruik van een auto. De kosten zijn lager dan een huur auto, maar hoger dan het ‘normaal’ leasen van een auto. Wat nog een een groot nadeel van short lease is, is dat bestickering op de auto niet is toegestaan. Short lease wordt daarom ook gezien als tijdelijke oplossing. 


Financial lease

Als laatste leasevorm behandelen wij financial lease. Financial lease biedt (startende) ondernemers vele voordelen ten opzichten van short lease en operational lease. Je kunt deze vorm van lease vergelijken met het kopen van een huis. Hiervoor sluit je namelijk een hypotheek af. Bij Financial lease is de auto het onderpand van de bank, maar jij bent de eigenaar. Elke euro die je erin investeert, investeer je in jouw eigen bedrijfsauto. FinancialLease.nl handelt als tussen persoon en zorgt ervoor dat jij een financiering krijgt voor de auto tegen een scherp rentetarief en de juiste voorwaarden. Naast dat je bij financial lease een investering doet in jouw eigen auto, brengt het ook andere voordelen met zich mee. Zo heb je bijvoorbeeld de mogelijkheid om boetevrij in te lossen, heb je geen kilometrage beperking, heb je recht op terugvordering van de btw over de aanschafprijs en kan je de bedrijfsauto inrichten naar eigen wens. Gaan de zaken goed en ben je toe aan een nieuwe auto? Dan zit je bij Financial Lease goed. Het is namelijk mogelijk om tijdens het lopende lease contract jouw auto in te lossen voor een nieuwer/groter model. 


Wil jij weten wat FinancialLease.nl voor jou als startende ondernemer kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact op met een van onze lease adviseurs! Wil je gelijk een offerte aanvragen? Laat dan hier jouw gegevens achter. 


Eerder bekeken artikelen