030 - 267 99 93 Of chat via WhatsApp
Ma t/m vrij 8:30-18:00 Za 10:00-17:00

5 redenen waarom een dieselauto juíst nu een goede keuze is

woensdag 29 augustus 2018 om 09:00 uur
Van Dieselgate tot een ban van dieselmotoren in de stadskern van Hamburg; de oude, trouwe dieseltjes staan momenteel niet in het meest goede daglicht. Spraakmakende krantenkoppen als “de diesel auto verdwijnt uit het straatbeeld” en “de diesel is ten dode opgeschreven” maken de diesel ook niet direct aantrekkelijker. Maar wat is er nu eigenlijk allemaal gaande met die diesel auto? En waarom is het juist nú interessant voor de Nederlandse ondernemer om een diesel te leasen? Je leest het hier!

1. Laat de massale ‘diesel dump’ in je voordeel werken

De commotie rondom de diesel ban en het Dieselgate drama, resulteerde de afgelopen maanden in een massale diesel dump. Iedereen wilde linea recta van die Diesel af. Het resultaat? Tientallen dieselmotoren terug in de verkoop, wachtend op een nieuwe bestuurder. Dit betekent dus dat al die populaire Eco-modellen (die auto’s die in 2012 nog wegenbelastingvrij waren) zoals de Golf, de Polo, de Corsa of zelfs de Mégane, nu voor een scherpe prijs in de lease te nemen zijn. 


2. Veel meer auto, voor veel minder geld

Dit is niet alleen het geval voor de kleinere Eco-modellen. Grotere auto’s zoals de Audi A6 of de BMW 5 Serie zijn nog verder in prijs gedaald. En dan praten we over auto’s van nog maar enkele jaren oud (2012 tot 2015)! Je krijgt op dit moment dus serieus meer auto voor je geld!


3. Bosch ziet een toekomst voor de diesel auto in Nederland

Daarnaast is Bosch, de grootste producent van auto onderdelen, ervan overtuigd dat de dieselauto in Nederland een toekomst heeft. Zij hebben zelfs pas nog een nieuwe generatie roetfilter ontwikkelt waarmee het fijnstof nog meer wordt gereduceerd.


4. Ook andere grote namen zien een toekomst voor diesel

En Bosch is niet de enige. Ook andere grote merken zoals Mercedes en (zelfs) Volkswagen geven duidelijk aan dat zij de diesel in de toekomst willen blijven doorontwikkelen. 


5. Milieuzones hoeven geen probleem te zijn

Voor de Nederlandse milieuzones geldt dat dieselauto’s van ná 2001 gewoon de stad in mogen. Overweeg je dus een Eco-model van 2012 in lease te nemen? Dan mag je zonder problemen door de milieuzone heen.


Heb je nog vragen na het lezen van dit artikel? Neem dan contact met ons op via het contactformulier of bel ons via: 030 267 99 93. Wij helpen je graag verder op weg. 

Eerder bekeken artikelen